Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Кметът на Търговище подписа договори за финансиране на 8 проекта по фонд „Местни инициативи“

Кметът на Търговище подписа договори за финансиране на 8 проекта по фонд „Местни инициативи“

27.09.2022
Кметът на Търговище подписа договори за финансиране на 8 проекта по фонд „Местни инициативи“

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров подписа договорите с одобрените за финансиране кандидати по общинския фонд за подкрепа на местни инициативи. Общо са постъпили 16 проектни предложения. Одобрените 8 проекта ще бъдат финансирани с до 2500 лв. Те са на читалища, сдружения на собственици и неформални граждански обединения в града и населените места на общината. Дейностите са облагородяване на градинки и околоблокови пространства, ремонт на тротоари и алеи, обособяване на кътове за отдих и други.

Общият размер на фонда през 2022 г. е 18 000 лв. От тях 10 000 лв. са осигурени от общинския бюджет, а 8000 лв. – от Сдружение „Платформа АГОРА“, което е съосновател на повече от 10 подобни общински фонда.

Проектите са оценявани на два етапа – от оценителна комисия към Общината и от обществен съвет. Забележките към проектните предложения са отразени и становищата са публикувани в сайта на общината. Ако недостатъците бъдат отстранени до следващата сесия, може да кандидатстват отново.

Одобрените кандидати разполагат с два месеца за изпълнение и отчитане на заложените дейности.