Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Кметът на Враца участва в международен инвеститорски форум в Германия

Кметът на Враца участва в международен инвеститорски форум в Германия

05.10.2022
Кметът на Враца участва в международен инвеститорски форум в Германия

Калин Каменов, кмет на община Враца, участва в международен инвеститорски форум в Германия.

В рамките на срещата кметът обсъди възможностите за инвестиции на немски компании във Враца.

Българската агенция за инвестиции /БАИ/ организира международен форум в Дюселдорф за представянето на България като инвестиционна дестинация, с фокус към секторите "Автомобилостроене и машиностроене" и "Информационни технологии". Форумът бе открит от изпълнителния директор на БАИ - Богдан Богданов и кмета Калин Каменов.

Като член на УС на НСОРБ, Калин Каменов запозна Ралф Шлиндвайн /Управляващ директор на Търговско-промишлената палата на Дюселдорф/ и представители на немския бизнес с възможностите, които българските общини предлагат на чуждестранните инвеститори. В срещата се включи и Румен Бонев от Генералното консулство на България във Франкфурт.

Международният форум събра представители на автомобилната индустрия в Германия, като участие в него взеха още: ахр. Любомир Станиславов - СЕО и член на УС на "Аутомотив Клъстер България", Томас Пърнел - административен директор на "Етем Гестамп", Иван Михайлов - председател на УС на "Аутомотив Клъстер България" и Ивайло Славов - основател и главен изпълнителен директор на DIGITALL.