Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Гражданите на Банско - с предложения за инвестиционната програма на общината

Гражданите на Банско - с предложения за инвестиционната програма на общината

25.01.2023
Гражданите на Банско - с предложения за инвестиционната програма на общината

За трети пореден път община Банско се допитва до гражданите за съставянето на инвестиционната програма за годината. Анкетното проучване под мотото "Ти решаваш" на сайта на местната администрация се радва на завиден интерес. 

Тази година предложенията са повече от 60 и са свързани с подобряване на пътната настилка, тротоарите, уличното осветление,  поставянето на изкуствени неравност на участъци, по които гражданите са отчели по-висока скорост на преминаващите автомобили.

Хората са предсдтавилии  идеи за подобряване на градската среда в населените места в общината и свързани с грижа за животните. Тази година сред идеите на гражданите са и създаване на паркове за кучета, както и къщички за уличните животни. 

Всички тези предложения се обобщават и представят на общинското ръководство, което ги приоритизира и спрямо общинската стратегия включва част от тях или всички в инвестиционната политика за съответната година. Програмата се представя на на заседание на общинския съвет и след нейното приемане се пристъпи към реализирането й.