Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Близо 60 камери инсталират в община Болярово

Близо 60 камери инсталират в община Болярово

23.09.2022
Близо 60 камери инсталират в община Болярово

Близо 60 камери за видеонаблюдение са монтирани в населените места места на крайграничната община Болярово. Идеята е всички те да предават информация в реално време в Районния полицейски участък.

Почти половината видеокамери са инсталирани на ключови места в град Болярово, уточни кметът Христо Христов.

„В града те са на 9 места, общо 27 камери работят на територията на града. Имаме възможност за по-добър поглед по отношение на спокойствието и сигурността на гражданите на град Болярово. А също така входните артерии на града ще бъдат изведени и в участъка на полицията в града и те ще могат също да наблюдават, или да правят определени справки, в случаи, когато трябва да констатират някакви нарушения.“ 

Целта е през следващата година записите от всички населени места да могат да се наблюдават денонощно от дежурните в общината. 

След закриването на Граничното полицейско управление в Болярово в населените места присъствието на униформени е все по-рядко, а местните са притеснени от нарастване на битовата престъпност. Кметът на Болярово възрази остро, през юни, срещу закриването на Граничния полицейски участък, решение, което е взето без съгласуване с общината.