Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | Благоустроява се центъра на Калояново

Благоустроява се центъра на Калояново

28.02.2023
Благоустроява се центъра на Калояново

Приключи изпълнението на обект, с който се благоустрои част от центъра на село Калояново. С общински средства, осигурени от капиталовата програма, местната власт изгради паркинг с над 20 паркоместа, сред които и такива за инвалиди. Към паркинга са благоустроени и прилежащите площи, с нова зеленина. Поставени са пейки и ново осветление. Изградена е нова поливна система. Паркингът на община Калояново е безплатен.

Междувременно стартираха  строителните работи на обект „Изграждане на футболно игрище и ремонт на съблекалня“ в село Житница. Обектът се ремонтира с общински средства и е на стойност 329 695 лв. Очаква се да приключи през месец май. На мястото на старото училище ще бъде изградена новата придобивка, като част от зоната за спорт и отдих. Предстои за останалата част от въпросната зона общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта.

Житница има традиции във футбола. Към момента работи детски и мъжки футболен клуб. В село Житница активно се развива детско- юношеският футбол в две възрастови групи-от 7-10 години и 12-13 години. Във футболните юношески отбори традиционно се състезават и момичета. Изграждането на това игрище ще осигури възможност за провеждането на турнири и приятелски срещи  по мини футбол.