Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за поверителност

×
National Association of the Municipalities in Republic of Bulgaria

News News

Municipalities today

Home | Municipalities today | 9 млн. лева за облагородяване на междублокови пространства планира да пренасочи Столична община

9 млн. лева за облагородяване на междублокови пространства планира да пренасочи Столична община

09.01.2023
 9 млн. лева за облагородяване на междублокови пространства планира да пренасочи Столична община
9 милиона лева, предвидени за ремонти в Борисовата градина в столицата могат да бъдат пренасочени за реконструция на междублокови пространства в 6 столични района. Парите са безвъзмездни - по оперативна програма "Регионално развитие" и трябва да се изразходват до края на годината, информира зам.-кметът по екология Десислава Билева.
"Много добро сътрудничество имаме с ръководния орган на оперативна програма "Регионално развитие" и затова се надяваме след одобрение на Общинския съвет на територията на 6 района да изградим уникални междублокови пространства с площадки, споделени целени пространства. Ще разчитаме много на районните кметове да успеят да усвоят тези средства, защото те не са малко и няма да позволим те да бъдат загубени".
50 междублокови пространства ще бъдат облагородени, ако Столичният общински съвет реши да пренасочи средствата, информира председателят Георги Георгиев.