Екологичният преход е възможен!

14.04.2021

172

 

Френското посолство в България и Националното сдружение на общините на Р България ви канят на 22 април в 20.00 ч. на онлайн среща с г-н Жан-Клод Менш, кмет на Юнгерсайм, по повод прожекцията на филма „Какво чакаме още?“ Филмът може да бъде гледан на 22 април 2021 г. от 17.00 до 20.00 ч.

Кой би повярвал, че международният шампион на градовете в преход, е една малка френска община? Но Роб Хопкинс, основател на движението на градовете в преход, го твърди. „Какво чакаме още?“ разказва за многобройните инициативи, които позволяват на този малък алзаски град с население 2200 души да намали своя екологичен отпечатък.

За да се регистрирате за участие до 21 април 2021 г. натиснете тук

След регистрация, участниците ще получат линк за достъп до филма и линк за срещата в zoom.

 

Кратка информация за Юнгерсайм

Община Юнгерсайм стартира през 2009 г. програма за демокрация на участието, озаглавена „21 дейности за 21-ви век“, която обхваща всички аспекти на ежедневието: хранене, енергия, транспорт, място за живеене, пари, работа и училище. „Автономност“ е движещата дума в програмата, която има за цел да върне производството на храни на неговото начално място, да насърчи умереното потребление на енергия и използването на възобновяеми източници на енергия и да подкрепя местната икономика, благодарение на допълнителна парична единица (Репичката). Общината е спестила 120 000 евро оперативни разходи и е намалила своите преки емисии на парникови газове с 600 т. на година. Създала е около 100 работни места и не е увеличила местните данъци и такси. Тогава, какво чакаме още? https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=QwLvYV301MA