Дупница: Общината даде срок за премахване на преместваеми обекти в центъра на града

Община Дупница обяви срок за премахване на преместваеми обекти в центъра на града

До 31 януари е срокът за премахване на десетина преместваеми обекти в центъра на града, поставени там преди години без правно основание. До тази дата  влиза в сила на Наредбата за реда и условията за разполагане на преместваемите обекти, монументално-декоративни и рекламно-информационните елементи и осъществяване на рекламната дейност на територията на общината.

Става въпрос за павилиони на централния площад „Свобода“. Според изменението на наредбата, гласувана в Общинския съвет, там вече не е позволено разполагането на павилиони и каравани.

Временно, по време на празници и по други поводи, ще могат да се поставят сергии, временни базарни конструкции, колички и други съоръжения за търговия на открито. 

За постоянно ще могат да се разполагат стелажи за печатни издания, рекламни и хладилни витрини, вендинг апарати за храни и напитки, навеси и сенници, чадъри, маси и столове пред заведенията за хранене и развлечения и др. 

В този срок собствениците на преместваеми обекти, рекламни, информационни и декоративно-монументални елементи, поставени без правно основание, са длъжни да ги премахнат за своя сметка. 

При неизпълнение на това задължение обектите и/или елементите ще се премахват принудително, а на нарушителите ще се налагат санкции.