Добрите практики на унгарските местни власти за справяне с кризата COVID 19

19.11.2020

85

На 25 ноември 2020 г. ще се проведе финалният етап от програмата на Унгарската асоциация на местните власти за най-добри практики на местно ниво за 2020, с представяне на отличените общини и обявяване на наградените. Програмата се провежда от 2008 г. насам, с подкрепата на Съвета на Европа, Министерството на вътрешните работи и Министерството на иновациите и технологиите на Унгария. Основният фокус на тазгодишното издание са иновациите и креативността на местните власти в контекста на пандемията от коронавирус и предприетите мерки за грижи за възрастни хора, социално приобщаване, обществена безопасност и иновации.

С разпространението на коронавирусната епидемия местните власти са изправени пред редица нови предизвикателства и такива, които още предстоят. Иновациите и развитието на местните обществени услуги, местното сближаване и укрепването на общностите добиват все по-голямо значение.

Повече подробности за програмата на унгарски и английски можете да намерите на следния линк: http://xn--tosz-5qa.hu/uploads/L%C3%96GY2020/konferencia-megh%C3%ADv%C3%B3-invitation-BPP-2020.pdf

На събитието ще бъдат връчени и специална награда на публиката, като участниците ще могат да дадат своя глас за най-добрата практика.

Осигурен е превод на английски език. При интерес, можете да се регистрирате за участие в онлайн конференцията на следния линк https://forms.gle/v1XQBuafxw5n9Xnt9.

Очаквайте линк за връзка към Zoom ден преди събитието.