Връчени бяха Годишните награди на НСОРБ 2020

14.10.2020

1207

 

На изискана церемония в Резиденция „Бояна“ в Деня на българската община бяха връчени Годишните награди на НСОРБ и Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020 – 2022 г.

„Тази година, местната власт показа своята сила и способности в необичайни обстоятелства. Колкото и дълго да аплодираме медиците, колкото и горещо да благодарим на социалните работници, на културните дейци, на служителите в общинските администрации, на работещите в транспорта, в комуналните дейности, в образованието, на многобройните доброволци и дарители – техните усилия няма да получат заслуженото. Въпреки това – поднасям Ви нашата дълбока признателност“ – с тези думи към присъстващите се обърна председателят на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов.

“Вие всички сте онези, които са най-близо до хората, отбеляза Цвета Караянчева в приветствието си към кметовете, общинските съветници, кметските наместници и представителите на общините. Тя поздрави наградените и насърчи всички номинирани, като им пожела да продължават по същия начин активно да работят за своите общини, защото развитието на общината е много важно, за да останат младите хора в своето родно място. За това е нужно да има единодействие между общинска, законодателна и изпълнителна власт, обърна се председателят на парламента към кметовете, общинските съветници и кметските наместници.

За първи път НСОРБ връчи почетната награда „Протегната ръка“ на личности, дали пример със своите действия, как индивидуалните усилия на всеки са важни за общността.

Годишните награди на НСОРБ бяха връчени от председателя и членовете на Управителния съвет и от председателя на НС Цвета Караянчева, заместник-председателят на Парламента Емил Христов, от председателите на парламентарни комисии Ивелина Василева и Искрен Веселинов, вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министрите Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов, Деница Сачева, Красимир Вълчев, проф. Костадин Ангелов, Петя Аврамова и заместник-министър Румен Димитров.

Вижте всички наградени в прикачения файл. Станете част от празника!

Документи