ХХIII Национална среща на финансистите от общините ще се проведе на 17 и 18 юни в к.к Пампорово

21.05.2021

305

Най-дългогодишното и утвърдено събитие на НСОРБ - Националната среща на финансистите от общините ще се проведе на 17 и 18 юни 2021 г. в к.к. „Пампорово“.

През 2020 г. заради извънредната пандемична ситуация и въведените строги ограничителни мерки за всички масови мероприятия, това най-голямо експертно събитие на Сдружението, не се състоя.  

Да се събира професионалната гилдия на хората с ангажименти и отговорност към управлението на местните финанси е не само традиция, но и отговорност. По време на Срещата, участниците - кметове и ресорни заместник-кметове, общински съветници, финансисти, счетоводители, одитори, финансови контрольори и данъчни експерти, заедно с гостите от Централната власт търсят нови посоки за желаните промени в общинската финансова политика, генерират нови идеи и укрепват своя експертен потенциал.

В своето двадесет и трето издание, форумът отново ще предостави широка трибуна на общинските експерти да споделят опита си, така че да може да бъде ползван и доразвиван в името на по-успешното и ориентирано към гражданите управление с грижа за общинската хазна.  

Основно дискутирани въпроси тази година, разбира се, ще бъдат предизвикателствата, които поставя пред общините рамката на общинските бюджети на фона на здравната, икономическа и политическа криза в страната и винаги недостигащия финансов ресурс.

Финансистите ще обсъдят и новостите в нормативната среда, ще споделят добри практики по справяне с дефицита в местните дейности.

Участниците ще имат възможност да отправят своите въпроси, идеи и предложения, чрез НСОРБ, до централната власт, както и да предложат иновативни решения или мерки за ефективно администриране на местните приходи.

Регистрацията за участие в Срещата ще бъде отворена след 25 май, когато ще бъдат изпратени и покани за участие към общините.

На страницата на събитието: http://finansisti.namrb-activ.org/ очаквайте повече информация за Срещата, както и условията за участие и регистрация.