Балканска конференция и изложба на безизкопни технологии

27.04.2022

106

На 16 и 17 май 2022 г. в Клуж-Напока, в Гранд хотел Италия, ще се проведе четвъртото издание на ,,Конференция и изложба -  безизкопни Балкани“, организирана от Румънската Асоциация за безизкопни технологии (RoSTT) в сътрудничество с Trenchless Balkans  и Water Loss Forum. Клуж-Напока, като столица на историческия регион Трансилвания, е един от най-посещаваните градове в Румъния. Безизкопни Балкани (Trenchles Balkans) е международна конференция и изложба, насърчаваща оценката на състоянието (метод за откриване на дефекти и течове (CCTV) инспектиране чрез видеонаблюдение), наземен проникващ радар (GPR) в положена на място тръба (CIPP) с облицовка, при плъзване отблизо, хоризонтално насочено пробиване (HDD), тръбно извличане при спукване на тръби,  микротунелиране и други безизкопни техники. Ремонтирането или новият монтаж на подземни комунални услуги е възможно с безизкопните техники, които носят решаващи предимства като минимално изкопни повърхности, по-малко екологични щети, по-кратък период на строителство и по-малко социални разходи.

Water Loss Balkans е международен форум, за управление на водите, проектиране и планиране на водни мрежи, географски информационни системи (ГИС), хидравлични модели, управление на налягането, районни измервателни зони (DMA), SCADA, оценка на състоянието, откриване на течове, рехабилитация на тръбопроводи, казуси и други полезни инструменти.

Сред поканените за участие в конференцията са ключовите участници, представители на министерства, общини и комунални услуги от Албания, Босна, България, Гърция, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Словения, Турция, Хърватия и Черна гора.

Създадена е уникална платформа за вземащите решения, изпълнители, инженери, производители и консултанти по време на сесиите и изложбата.

За участие следва да се направи регистрация до 10 май на сайта на проявата https://www.trenchlessbalkans.com/

Таксата за участие е 50 евро. Работният език на конференцията е английски.

За повече информация можете да се свържете и на следния е-mail адрес: ciprian.bita@rostt.ro