„България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“

27.05.2021

145

 

Представителството на Европейската комисия в България започна мащабна кампания за насърчаване на ваксинирането срещу COVID-19 „България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“.

Тя допълва усилията на българските здравни власти при информирането на гражданите за ползите от имунизирането срещу коронавирус и се осъществява с подкрепата на Министерството на здравеопазването и в партньорство с Българския лекарски съюз, Световната здравна организация, УНИЦЕФ, Националното сдружение на общините в Република България и други организации.

В рамките на кампанията се излъчват видеоклипове, послания за радио слушателите и други визуални комуникационни материали, благодарение на които българите ще научат повече за ваксините от лекарите и от медицинските експерти. 

Всяка община, която желае да се включи в кампанията и да използва аудио-визуалните материали на кампанията може да се свърже с Представителството на Европейската комисия в България или с НСОРБ, за да бъдат предоставени материали.

Повече информация за кампанията ще намерите на следната интернет страница.