Актуални решения от заседанието на УС на НСОРБ

28.04.2020

203

На днешното си заседание /28 април 2020 г./ УС на НСОРБ обсъди актуални въпроси, свързани с работата на общините в условията на извънредно положение. Ръководството на Сдружението поиска среща с председателите на Парламентарните групи в 44-ото Народно събрание за да бъдат запознати народните представители с финансовите проблеми, пред които са изправени местните власти.

Членовете на Управителния съвет приеха рамката на обща позиция, която ще бъде отстоявана в хода на обсъжданията на новия закон за ВиК.

Сдружението ще предложи общините-бенефициенти по Програмата за морско дело и рибарство също да придобият правото за ползване на безлихвени заеми за осигуряване на безпроблемното разплащане по възложените дейности.

Сред дискутираните въпроси бяха необходимостта от продължаване на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, като един от инструментите за подкрепа на бизнеса в условията на криза и разширяване на възможностите за подкрепа на микро- и малки предприятия. УС на НСОРБ ще изпрати покана на вицепремиера Томислав Дончев за участие в следващото видеозаседание на ръководството на Сдружението, което ще се състои на 12 май.

Подробна информация по обсъжданите въпроси следете на сайта на НСОРБ.