94 са кандидатурите за „Наградите на БАИТ” за 2021 г.

12.01.2022

184

94 регистрации от личности, компании и институции са направени до крайния срок за участие в „Наградите на БАИТ“ за 2021 г.

  • С 22 кандидатури като най-оспорвана категория се очертава Успешен български ИКТ продукт/услуга, в която ИКТ компаниите разкриват подробности за конкурентните предимства и пазарната реализация на продуктите си. 
  • За Образователна награда сили ще мерят 21 участника. Сред тях са детска градина, основни и средни училища и висши учебни заведения, както и преподаватели. В надпреварата участват още и образователни инициативи и платформи, създадени от ИКТ компании.
  • Отново силна конкуренция има и в категорията Младежка награда. В нея 11 проекта на студенти и ученици от цялата страна впечатляват с идеи и реализация. 
  • В категория Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика се състезават 11 кандидатури.
  • 11 компании са в надпревара в категория Start UP. Иновативните проекти представят разработки на базата на VR технологии и изкуствен интелект, както и продукти за управление на процеси и дигитални плащания.
  • В категория Публична администрация са подадени 10 кандидатури. Държавни агенции, общини и общински предприятия и направления представят внедрени проекти за административно обслужване на гражданите и бизнеса. Сред тях са общините Банско, Ловеч и Тунджа, ОП Софияплан и Иновативна София (д-я "Дигитализация, иновации и инвестиции").
  • 8 представители на медии са подали заявка за участие в категория Журналистически принос, като представят материали и разработки по ИКТ теми.

Всички кандидатури могат да бъдат разгледани на специалната страница на Конкурса: https://bait-awards.bg/Participants/

 

Предстои журито да оцени подадените кандидатури, като номинираните в отделните категории ще станат известни след средата на февруари.

 

Отличените в конкурса ще получат пакет за Agile Project Management MultiTraining програма, който включва 8 семинара с фокус върху конкретна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурени от bTalks Live Training Platform; 4 продукта „Сиела Норма“ и 4 ваучера, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела“. Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) ще осигурят на наградените различни електронни устройства.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 24 февруари 2022 г.