9 общини са номинирани за специалната категория „ТУРИСТИЧЕСКА ОБЩИНА – СПЕЦИАЛНА НАГРАДА 2021 г.“ в Годишните награди за туризъм

15.11.2021

219

Общините Русе, Кюстендил, Бургас, Каспичан, Петрич, Стара Загора, Ловеч, Шумен и Чепеларе са номинирани за специалната категория „ТУРИСТИЧЕСКА ОБЩИНА – СПЕЦИАЛНА НАГРАДА 2021 г.“ в Годишните награди за туризъм на Министерството на туризма. Категорията награждава устойчивото развитие и дигитализирането в общините като реакция за справянето с кризата, свързана с COVID-19 в туризма, както и последиците от нея, а желаещите да заявят гласа си в категорията, могат да го направят на онлайн платформата: https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-obshtina/ .

Това ще е шестото издание на конкурса, който е своеобразно признание за прилаганите добри практики и усилена работа в сферата на туризма през последните 12 месеца. Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Конкурсът поощрява всички, които полагат усилия за устойчивото развитие на туризма в България.

Надпреварата се провежда в общо 10 категории - „Туристическа атракция/обект“, „Специализиран туризъм“, „Туристическа дестинация“, „Иновация“, „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия,  онлайн медия, интернет блог и телевизия. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Линк към онлайн платформата за гласуване за всички категории: https://tourismawards.bg/ .

Гласуването ще продължи до 22 ноември 2021 г., а наградите ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.