19-то издание на Европейската седмица на регионите и градовете

11.01.2021

132

Започва подготовката за най-голямото ежегодно събитие на местните и регионални власти в Европа - Европейската седмица на регионите и градовете (11-14 октомври 2021 г.).

Първата среща на потенциални партньори и участници ще бъде в четвъртък, 28 януари, от 11:00 часа. Срещата ще се проведе чрез Zoom. Подробностите за връзката ще бъдат изпратени отделно, с приближаване датата на събитието.

Четири ще бъдат основните теми за 2021, които бяха избрани след обработка на получените 800 отговора от онлайн проучване по темата: Зелени, Сближаване, Граждани и Цифровизация.

Ако имате интерес да участвате като партньор в събитието, моля, регистрирайте се до петък, 22 януари, чрез линка по-долу.

Линк за регистрация в партньорската среща

Поради ограничения капацитет на виртуалната стая, регистрациите ще се приемат стриктно на принципа „първи по време, първи по право“ и ще бъдат ограничени до един човек на организация.

Срещата ще бъде записана, като участниците, желаещи да запазят анонимността си, могат да изключат камерите си. Също така ще има възможност срещата да се напусне по всяко време.

Европейската седмица на регионите и градовете е най-голямото годишно събитие на Европейската комисия и Европейския комитет на регионите, посветено на регионалната политика. Проявата се превърна в уникална платформа за комуникация и установяване на контакти, обединяваща регионите и градовете от цяла Европа, включително техните политически представители, длъжностни лица, експерти и представители на академичните среди. През последните години чрез нея беше широко популяризиран начинът, по който регионите и градовете използват средствата на ЕС за подобряване на ежедневието на гражданите. Повече за Европейската седмица и миналогодишното издание: https://europa.eu/regions-and-cities/home_en