Започна регистрацията за Европейската седмица на регионите и градовете

27.08.2020

180

Тази година Европейската седмица на регионите и градовете ще се проведе в три последователни периода от 5 до 22 октомври:

  • 5-9 октомври: Насърчаване на гражданското участие
  • 12-16 октомври: Сближаване и сътрудничество
  • 19-22 октомври: Зелена Европа

Поради пандемията от коронавирус събитията ще се проведат изцяло онлайн.

Какво означава това на практика?

  • всички сесии ще бъдат организирани виртуално без физическа публика;
  • най-важните сесии: откривания, закривания, диалог с гражданите и дебатите на високо ниво ще се излъчват на живо онлайн;
  • традиционните изложенията ще бъдат заместени от виртуални интерактивни такива, което ще даде възможност на участниците да почерпят опит и вдъхновение за интересни проекти.

За да научите повече посетете интернет страницата на събитието, разгледайте програмата и се регистрирайте за сесиите, които са от интерес за Вас.

Регистрацията е отворена от 27 август до 27 септември.

Напомняме Ви, че до 2 септември можете да кандидатствате за включване на Ваше онлайн събитие като съпътстваща проява в рамките на Европейската седмица на регионите и градовете. За целта се попълва онлайн формуляр, в който трябва да опишете накратко събитието, както и да предоставите основна информация за темата, датата, мястото на провеждане, възможността за онлайн достъп до събитието и данни за контакт. В описанието следва да упоменете до каква степен събитието е свързано с един от тематичните приоритети за 2020 г. - Овластяване на гражданите, Сближаване и сътрудничество; Зелена Европа. Само ограничен брой съпътстващи прояви ще бъдат избрани. За подробна информация, можете да се запознаете с насоките на EURegionsWeek 2020 side events guidelines.

Европейската седмица на регионите и градовете е най-голямото годишно събитие на Европейската комисия и Европейския комитет на регионите, посветено на регионалната политика. Проявата се превърна в уникална платформа за комуникация и установяване на контакти, обединяваща регионите и градовете от цяла Европа, включително техните политически представители, длъжностни лица, експерти и представители на академичните среди. През последните 17 години чрез нея беше широко популяризиран начинът, по който регионите и градовете използват средствата на ЕС за подобряване на ежедневието на гражданите.