XXI Национална среща на финансистите от общините започва утре в к.к. Албена

30.05.2018

888

Едно от най-големите събития на Националното сдружение на общините в Република България- Националната среща на финансистите, ще събере на едно място повече от 400 участника от над 150 общини. Срещата ще се проведе от 31 май до 2 юни 2018  г. в к.к. Албена и неин организатор е търговското дружество на Сдружението „НСОРБ - Актив”.

Това е най-устойчивото и най-голямото експертно събитие на  Сдружението, което 21 години утвърждава и развива традицията да събира всяка година професионалната гилдия на хората с ангажименти и отговорност към управлението на местните финанси – кметове и ресорни заместник-кметове, общински съветници, финансисти, счетоводители, одитори, финансови контрольори и данъчни експерти. По време на Срещата те не само споделят добри и лоши практики, генерират нови идеи и укрепват своя експертен потенциал, но заедно с гостите от Централната власт утвърждават традиции и търсят нови посоки за желаните промени в общинската финансова политика.

В Срещата ще се включат Искрен Веселинов, председател на ПК „Регионална политика, благоустройство и местно самоуправление“. От ПК „Бюджет и финанси“ в НС ще присъстват заместник- председателят й Евгения Ангелова и Мария Илиева. В Събитието ще участва  Росица Велкова, заместник-министър на финансите, както и представители на различни дирекции в МФ. Гости  ще бъдат председателят на Сметната палата Цветан Цветков, експерти от „Информационно обслужване“ АД,  Камарата на частните съдебни изпълнители.

В тридневната програма на срещата, сред темите за дебат са предстоящите задачи пред общините за преминаване към новите модели за определяне на такса битови отпадъци от 2020 г. и предизвикателства пред местната власт в процеса на осигуряване на информация за обстоятелства, които имат значение за изчисляването й. Ще бъдат разгледани и перспективите за развитието и финансовото осигуряване на предоставяните от общините услуги между два мандата на местната власт, разпределението на общата изравнителна субсидия по общини, електронните услуги от общините – мит или достижима цел и други значими за местните финанси теми.

Програма на форума можете да видите ТУК