Влизат в сила ограничения за провеждане на публични събития и посещения на заведения

09.07.2020

202

От 10 юли със заповед на министъра на здравеопазването са забранени посещенията на закритите части на дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и други заведения за хранене и развлечения. На открито се допуска заетост до 50 % от общия капацитет на обекта и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Семейни празненства на открито и закрито могат да се провеждат с не повече от 30 души.

Здравният министър разпорежда още всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

В заповедта е разписано още, че министрите и държавните органи, съгласно функционалната си компетентност, е необходимо да предприемат незабавни контролни мерки на територията на цялата страна, като усилията да бъдат насочени към задължително прилагане и спазване на противоепидемичните мерки.

Областните щабове могат да въвеждат и допълнителни ограничителни мерки при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места.

С пълния текст на Заповед № РД-01-393/09.07.2020 г., която влиза в сила от 10 юли, можете да се запознаете от прикачения файл.