Председателят на УС на НСОРБ Д.Панов ще вземе участие в конференцията „Дигитализация и иновации в областта на културното наследство“, организирана от евродепутата И.Михайлова

19.06.2020

152

Председателят на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов ще вземе участие във видеоконференцията по проблемите на дигитализацията и иновациите в областта на културното наследство. Събитието се организира по инициатива на българския евродепутат Искра Михайлова – член на групата „Обнови Европа“ в Европейския Парламент. Сред лекторите в конференцията са Мария Габриел – Комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, председателят на Комисията по културата  и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, министърът на културата Боил Банов, заместник-председателят на БАН чл.- кор. Проф. Васил Николов, както и Греъм Бел  – член на борда на Europa Nostra – организацията, която присъжда европейските годишни награди за културно наследство, арх. Семова-Колева –  председател на Българския национален комитет на Международния съвет за паметници на културата и забележителни места (ICOMOS), чл.- кор. проф. Мила Сантова – председател на Българския национален комитет на Международния съвет на музеите (ICOM), депутати, университетски преподаватели и експерти.

Даниел Панов ще представи гледната точка на общините към процесите на дигитализация и опазване на културното наследство и ще сподели опита на Велико Търново.

Видеоконференцията „Дигитализация и иновации в областта на културното наследство  – предизвикателства и възможности“ ще се състои на 22 юни 2020 г. от 10,00 ч. Конференцията ще може да бъде наблюдавана в реално време на Фейсбук профила на г-жа Искра Михайлова - зам.-председател на политическата група "Обнови Европа" в Европейския парламент.

Подробна информация за събитието: https://www.iskramihaylova.eu/cultural-conference