Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ - в подкрепа на хората, които работят за своите общности по време на COVID-19

26.03.2020

181

Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“. – посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи, които си помагат взаимно по време на кризата с COVID-19, Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

Можете да номинирате себе си или своята организация на: http://www.BGStandingTogether.org/

Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа.

Финансовата помощ на Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ има за цел да подпомогне тези, които помагат на другите и ще бъде предоставяна за проекти, които вече се изпълняват.

Номинации се приемат до 13 часа в понеделник, 30 март.

Получателите и тяхната дейност ще бъдат обявени публично, така че българските граждани да научат за добрите дела на своите съседи и приятели.

Посолството на САЩ е солидарно с България.

#StrongerTogether