Община Бургас даде старт на предколедната инициатива „Да украсим Бургас“

27.11.2019

150

Любимото коледно предизвикателство към бургазлии - "Да украсим Бургас", стартира от днес. Проявата се реализира от Община Бургас за 13-та поредна година и има за цел да създаде приказно усещане, емоции и много настроение в навечерието на Коледните и Новогодишни празници.

Общинска администрация вече украсява площадите и улиците на града с 15 000 метра коледни светлини, но очаква от бургазлии да проявят своето въображение и вкус и също да допринесат за празничната атмосфера в общината.

Желаещите да се включат в инициативата трябва да изпратят снимка или кратко видео, с което да демонстрират атрактивната коледна украса на фасадите на жилища, офиси, магазини и обществени сгради, направена от тях.

Кадрите с празнично украсените места, точния адрес, както и своите имена и телефон за връзка жителите на община Бургас  могат да изпращат до 20 декември на електронна поща: media@burgas.bg

Общината е предвидила за финалистите, атрактивни награди: ваучери за посещение на остров "Света Анастасия" и археологически комплекс "Акве Калиде" през новата година, ръчно изработени сувенири от Общинско предприятие "Морски знаци" и новия луксозен календар на Община Бургас за 2020-та година. Най-малките ентусиасти ще получат безплатен билет за посещение на изложбата "ЗА-РИБЯВАЩО", предоставен от Културен център "Морско казино".