МРРБ продължава да извършва плащания по европроектите в извънредното положение

06.04.2020

413

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) информира, че въпреки обявеното извънредното положение в страната заради разпространението на COVID-19, продължава да извършва плащания по проекти по програмите, които управлява  https://www.mrrb.bg/bg/mrrb-e-razplatilo-v-izvunrednoto-polojenie-blizo-137-mln-lv/

Според анонса, за периода 13 март- 2 април по европейските програми, управлявани от МРРБ, към бенефициенти – общини, областни администрации, министерства, неправителствени организации и други, са разплатени над 22.3 млн. лв. От тях почти 21 млн. лв. са за реализирани дейности по проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ и над 1.3 млн. лв. по програмите за трансгранично сътрудничество.

За да се допринесе в максимална степен за справяне с настъпилата криза и да се минимизират негативните последствия в социалната и икономическата системи на страната, МРРБ ще продължи с ускорени темпове да обработва и възстановява разходи на бенефициенти по Оперативна програма „Региони в растеж“ и програмите за трансгранично сътрудничество.

След 13 март, МРРБ е възстановило и 21.6 млн. лв. към Българската банка за развитие. Средствата са за 26 приключени и въведени в експлоатация блока, които са обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.