Кампанията „Живей активно!“ отново ще подкрепи общински проекти за здравословен живот

03.09.2020

645

На 22 септември със събития на открито кампанията „Нестле за Живей активно!“ за 15-та поредна година ще насърчи здравословния начин на живот и социалната отговорност в условията на пандемия. Инициативата ще се проведе в рамките на Европейската седмица на мобилността под мотото „Бъди добрият пример за теб и близките ти“.

„Живей активно!“ е мащабен дългосрочен проект на „Нестле България“ АД, който има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене и се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, НСОРБ, национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.

За втора поредна година в рамките на кампанията ще се състои и Националния конкурс за общински проекти, допринасящи за целите на кампанията „Нестле за Живей активно! 2020“.

Право на участие в  конкурса имат всички общини, които на 22 септември организират на своята територия събитие или поредица от събития на открито, с които да насърчат ходенето пеша, ползването на велосипед или спорта за удоволствие на открито. В София вече са определени 4 маршрута, които в празничния ден – 22 септември, ще бъдат достъпни само за пешеходци, а участниците ще бъдат стимулирани да регистрират своите лични „постижения“ като отмерват крачките си.

За да се включите в кампанията, трябва да изпратите сканирано копие на попълнената и подписаната форма „Заявка за участие“ не по-късно от 15.09.2020 г. на електронна поща: k.hristoskova@apraagency.com с копие до НСОРБ - m.yarovaya@namrb.org.

Всички общини, които се включат в кампанията имат право да кандидатстват за финансиране на проект, насочен към подобряване на средата, създаване на условия за активен живот или изграждане на навици за балансирано хранене. Срокът за изпращане на Техническата карта с концепция на Вашия проект трябва да бъде изпратена до 10.10.2020 г. на електронна поща: k.hristoskova@apraagency.com с копие до НСОРБ - m.yarovaya@namrb.org.

През 2019 г. в партньорство с НСОРБ бяха организирани над 120 съпътстващи събития в цялата страна, а община Девня спечели финансова подкрепа за изграждането на нов парк.

 

Правилата за участие в конкурса, както и необходимите формуляри можете да изтеглите от секция "Документи" по-долу .