Експерти от цялата страна дискутираха перспективите пред образованието

14.02.2020

142

Седма национална среща на общинските експерти по образование, организирана от НСОРБ събра в Пловдив над 150 специалисти, председателите и членове на комисиите по образование в общинските съвети, представители на второстепенните разпоредители с общинския бюджет в образованието, заместник-кметове с ресор „Образование“.

Във форума взеха участие министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министър Таня Михайлова, председателят на  синдиката на българските учители Янка Такева, експерти от образователното министерство и др.

Сред дискутираните теми бяха ангажиментите и отговорностите на държавата, общината и училището, за качественото образование, проблемите и перспективите пред развитието на професионалното образование, както и актуалните проблеми за обхвата на предучилищното образование у нас.

Участниците в Националната среща на общинските експерти по образование имаха възможност да посетят 2 от детските градини в Пловдив, които работят по метода „Монтесори“, както и в първото Google-референтно училище на Балканите -  ЕГ „Иван Вазов“ и първото пловдивско училище, в което са  внедрени серия от иновативни методи за обучението - ОУ „Райна Княгиня“.