Близо 300 участници от цялата страна събра тази година традиционното обучение „Подготовка на общинските бюджети”

17.12.2018

462

Близо 300 участници от цялата страна събра тази година традиционното обучение „Подготовка на общинските бюджети”, което НСОРБ и НСОРБ-Актив организират ежегодно. Форумът се провежда на 17 и 18 декември в гр.София, хотел „Рамада София“.

В обучението се включват Мария Илиева, председател на подкомисията „Отчетност на публичния сектор“ към ПК „Бюджет и финанси“ в 44-то Народно събрание и Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

От Министерство на финансите участие вземат следните експерти от дирекция „Финанси на общините“: Жени Петкова, началник-отдел „Държавни дейности“, Гергана Тонова, началник-отдел и Любомир Попов, главен експерт в отдел „Финансово оздравяване на общини“.

Обучението е възможност в дискусионен формат да се очертаят тенденциите в макрорамката за общинските бюджети за предстоящата година,новостите в нормативната уредба и извежда бюджетни практики, с което да се подскажат действия за подобряване процеса по подготовката и изпълнението на общинските бюджети.

Всички участници в обучението получават по една, включена в таксата за участие, Консултативна разработка за съставяне и приемане на общинските бюджети за следващата година.

Тези, които желаят допълнителни бройки, както и експертите, които не могат да се включат във форума, но искат да получат Консултативна разработка, могат да направят заявка за това. Формата за заявяване е отворена от 12 до 18 декември на интернет-страницата на НСОРБ-Актив: http://www.namrb-activ.org/news/view/193 Изпращането ще бъде в периода от 19 до 21 декември по реда на превод на сумата за съответния брой поръчани екземпляри. Разработките ще бъдат изпратени с експресна поръчка по куриер, за сметка на общината. Цената на един брой Консултативна разработка е 30 лева без ДДС (36 лева с ДДС).

При желание, ще можете да поръчвате допълнителни бройки и от 2 до 4 януари 2019 г., като изпращането на книжките ще започне на 7 януари, спазвайки същия ред и технология на доставка.

 

Формата за заявяване е достъпна онлайн на адрес:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1PpvkFRqOGSB1jole_jbjTrYLbexUj1PAYM8UH0ecJ4_9wg/viewform до 18 декември включително.